Imorgon är de bullarnas dag

Imorgon är det bulldagen, då måste man ju minst äta tio stycken bullar. Något jag gillar mer än kanelbullar är vaniljbullar det är så mycket godare. I alla fall när min mamma bakar dom.
VANILJBULLAR

ca 45-50 st

5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
150 g smält smör eller margarin
13-14 dl vetemjöl
3 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt

FYLLNING
2 dl marsankräm (se tillagning på paket)
PENSLING
smält smör
GARNERING
strösocker

TILLAGAS;

Smält smöret och häll sedan ner mjölken Värm alltsammans tills det blir 37 grader,fingervarmt, och häll lite ca 1 dl av den i en bunke, tillsätt jästen,salt och sockret. Vispa detta till dess att jästen har smält.

Häll sedan ner resten av degspadet i bunken
Häll i mjölet och krossade kardemumman och arbeta in det till dess att degen är smidig och släpper från kanterna på bunken.
Täck sedan över bunken med en bakhandduk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen och arbeta den blank och smidig.
Rulla ut runda bullar och gör en fördjupning i varje bulle. Ställ bullarna på bakplåtspapper på en plåt och fyll sedan bullarna med marsankräm.Nyp sedan ihop hålen. Jäs ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna i ugnen ca 8-10 minuter.
Ta dem ur ugnen och pensla dem därefter med smält smör och doppa dem i socker

(Om du inte vill servera bullarna direkt kan du vänta med att pensla och doppa bullarna i socker tills du ska servera dem..)


Kommentarer
Postat av: Fia

Åh just det! :D blir att baka bullar idag då! ;D

2008-10-03 @ 12:45:15
URL: http://soffia.blogg.se/
Postat av: Emilia

Ja baka som bara den!

2008-10-04 @ 21:47:13
URL: http://freesch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0